Eerste 'Kroeg Concert' groot succes !

Zondag 11 april j.l  konden echte Rob de Nijs ‘die-hards’ hun hart ophalen in Roosendaal. Omdat eigenaar Peter Kesseler van plan is na meer dan 18 jaar zijn tent te gaan sluiten en Rob en zijn band ‘Pur Sang’ daar al meer dan 15 jaar komen om op gezette tijden te repeteren,werd besloten om een mini-concert te geven.

persfoto-rob-februari-2010-klein

Het zgn. ‘Kroeg Concert’ was in een mum van tijd uitverkocht en bleek dus een schot in de roos. Het Verkadehuis barstte uit zijn voegen en zowel Rob en zijn Pur Sang band als het publiek hadden het niet beter met elkaar kunnen treffen. Iedereen was ervan overtuigd dat dit niet bij één keer moest blijven. Er worden op dit moment dan ook al plannen gesmeed voor een volgend kroegconcert.
Laat ons weten waar een leuke kroeg is te vinden voor de volgende . Kijk hier voor het verslag van BN de Stem of lees de onderstaande reacties van de mensen die erbij konden zijn te lezen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink . Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

29 Reacties

 1. Valerie
  Posted 8 mei 2010 at 08:43 | Permalink

  Leuk die kroegconcerten, heb het eens meegemaakt een 14 -tal jaren geleden in Oostende in de Bierco. Komen er in het vooruitzicht nog zulke concerten in Vlaanderen.

 2. Marie
  Posted 17 april 2010 at 17:54 | Permalink

  Bedankt Rob en Pur Sang, ik heb een schitterende vakantie gehad deze week met 3 top concerten. Een uniek intiem en warm kroegconcert in Roosendaal en 2 fantastische concerten met veel ambiance in Rotterdam en Brugge.Tot ziens in Aarschot !
  Groetjes uit Oostende
  Marie

 3. gerda
  Posted 16 april 2010 at 19:27 | Permalink

  Hey Rob & de band
  Even een reactie op jullie verzoek voor leuke kroegen.
  Voor een concert zoals afgelopen zondag,we hebben er leuke herinneringen aan!
  We zoeken natuurlijk iets bij ons in de buurt.
  Cafe Breugehel
  ‘t Huys van BreughelB.V.
  Knipsteeg 13
  Gorinchem
  0183 665356
  info@breughel.nl
  http://www.breughel.nl
  Wordt het wat dan hopen wij er bij te zijn!
  Succes met jullie zoektocht.

 4. Jolanda Embrechts
  Posted 15 april 2010 at 16:00 | Permalink

  Ik ben met Angela geweest en we hebben er ook enorm van genoten. Het was keigezellig, beetje warm maar dat mocht de pret niet drukken. Wie nog een impressie wil zien kan foto’s bekijken op de site http://www.roosendaalinbeeld.nl.
  Groetjes,

  Jolanda

 5. franscien
  Posted 14 april 2010 at 09:49 | Permalink

  lieve Rob en natuurlijk de beste band van NL,

  Ook ik was erbij en na een erg stressvol jaar was het voor mij ontzettend fijn om eens een avond helemaal los te gaan met jou muziek. Jullie zijn echte toppers en ik hoop dat ik nog veel concerten kan bijwonen.
  Dank julie allemaal voor de prachtige avond. Ik ben nog steeds aan het nagenieten.

  Franscien

 6. Ann De Keersmaeker
  Posted 12 april 2010 at 22:32 | Permalink

  Ik sluit me aan bij de vorige reacties, het was knus, gezellig, warm en sfeervol in het Verkadehuis.
  Heb van elk nummer genoten en zeker ook van het nieuwe stuk, erg mooi.
  Hopelijk volgen er nog kroegconcerten!

 7. Anton & Angelica
  Posted 12 april 2010 at 20:08 | Permalink

  Wat een ervaring; Het Kroegconcert!
  Er was een héél Ontspannen en Gezellige sfeer.
  Zeker voor herhaling vatbaar.
  En…1 juni 2011 staat al genoteerd in m’n agenda voor volgend jaar.
  Rob en Pur Sang Bedankt!!!!

 8. Claudia de beer
  Posted 12 april 2010 at 19:24 | Permalink

  Hoi Rob en Pur Sang,
  Het was zoals gewoonlijk weer geweldig, wij werden behandeld als een soort van VIPS we hadden nl aan Peter gevraagd of wij voor het concert een hapje konden eten en dat kon.Wij hebben gewoon op drie meter afstand van jullie mogen eten dat was dus erg speciaal, en zeker als Rob dan nog even langs loopt en je smakelijk eten wenst! Ook spraken wij de fotograaf, journalist van de krant en buiten Ferry Lever die ons nog een hand gaf. Al met al dachten we even dat we in een film belandt waren maar het was allemaal live. Dus jullie snappen natuurlijk wel dat wij een zeeeeeeer speciale avond hebben gehad en daar zijn we erg dankbaar voor. Na afloop hebben we Peter Kesseler nog hartelijk bedankt voor zijn gastvrijheid en zijn enthousiasme. Kortom we kunnen hier met veel plezier op terug kijken.
  Maud en Claudia de Beer uit Tilburg.

 9. Yvonne van der Leije
  Posted 12 april 2010 at 17:24 | Permalink

  Lieve Rob,

  Wat een fantastsiche avond in het Verkadehuis. Het was een verrassing van mijn man voor onze toekomstige 3e trouwdag op 15 juni. Wij maken er traditie van dat 1 van ons twee niet bij de trouwdag aanwezig is (gelukkig de eerste keer wel, haha) en omdat Wijnand 15 juni er weer niet is had hij mij verrast met een etentje bij de Griek en daarna een optreden bij jou. Fantastisch, de sfeer was perfect en wat was je dichtbij. Geweldig!! Ik ben vanaf mij 13e weg van je muziek en van jou, ben nu 45 en ik hoop nog heel lang met je mee te mogen groeien, Liefs,
  Voor andere lezers, heef er iemand voor mij een foto van Rob te koop van gisteravond. Ik had mijn toestel door de verrassing niet bij me, helaas.
  Liefs,
  Yvonne

  • franscien
   Posted 15 april 2010 at 17:16 | Permalink

   BESTE YVONNE

   ALS JE JE MAILADRES DOORGEEF ZAL IK DE FOTO S DIE IK HEB GEMAAKT EVEN DOORMAILEN
   JE KUNT MAILEN NAAR GP.TRADING@TELENET.BE

   GROETJES

 10. Ingrid van Iersel
  Posted 12 april 2010 at 15:31 | Permalink

  Rob, Christian, Frank, Han, Ferry en Kees jullie waren SUPER!! Het dak ging eraf, wat een geweldige avond. Iedereen was in the mood, het was zó gezellig, zo knus in zo’n kroeg, dit is voor herhaling vatbaar!! Voor diegene die er niet waren: Rob heeft ruim anderhalf uur opgetreden voor een waanzinnig enthousiast publiek. Hartslag, Jim, het werd zomer, foto van vroeger (natuurlijk), een heel mooi nieuw stuk (hoe heet het ook alweer: net iets anders of beetje anders?) en dan verder de oude klassiekers Malle Babbe, Jan Klaassen etc etc. Rob kwam gewoon achter de bar het podium op door het publiek heen, begon met een praatje en begon toen met zingen. Dus al een hele andere entree als normaal! Christian was er weer bij, volgens mij nog niet bij de ‘normale’ optredens maar gisteren wel. Rob bedankte Peter van het Verkadehuis voor de jarenlange gastvrije ontvangst en ook het publiek deed hier gezellig aan mee. War vooral kenmerkend was voor het kroeg concert was denk ik, de zeer ontspannen, gezellige, informele sfeer die er hing. Het contact tussen de band en het publiek is veel intenser. Rob lekker in spijkerbroek met een trui (die véél te warm was!) en een heel leuk publiek wat er geen genoeg van kon krijgen!

  Kortom: een geslaagde avond. Het eerste kroegconcert is een feit!!
  (p.s: Henk hebben we gemist!)

  Er stond vandaag een mooi stuk in de regionale krant BN de Stem, met een grote foto van Peter met Pur Sang.Dat zal ongetwijfeld wel te lezen zijn hier elders op de site. Daar stond ook in dat Rob op 1 juni 2011 weer in de Kring optreedt!!

 11. Irma Roolvink
  Posted 12 april 2010 at 10:56 | Permalink

  Rob,

  De dag ná het concert. Zit nog in een roes van dit geweldige concert in het Verkadehuis in Roosendaal. Leuk ook dat Tristan weer even terug was. Dit is wel een hele andere sfeer dan in het theater. Het was van het begin tot het eind één groot feest. Hoop dat Pur Sang en jij dit vaker gaan doen. Bijna 35 jaar geleden kwam ik voor het eerst naar je kijken in een café in Geldrop (bij Eindhoven). Het kroegconcert van gisteren maakte de cirkel rond. Hoop nog vaak van jullie te mogen genieten. In ieder geval op 19 april in Utrecht. Zou je dan een keer koele tranen willen zingen. Dit nummer heeft voor mij een speciale betekenis. Wil het graag een keer live horen.

  Tot de 19e in het Beatrixtheater.

  Irma

 12. Dorine
  Posted 12 april 2010 at 09:30 | Permalink

  Lieve Rob,
  Jouw kroegconcert was geweldig ! Je zag er zo ontspannen uit, precies alsof dit soort optredens jou beter liggen ! Blij dat ik er onverwachts toch bij kon zijn, alhoewel wij van ver kwamen en nog veel verder terug naar huis moesten… bedankt aan mijn vriend Rob die dit voor mij heeft waar kunnen maken ! Voor ons was het even een tussendoortje, vrijdag in Brugge en in juni Antwerpen zijn we er ook weer bij !
  Veel liefs, Dorine uit Brugge

 13. monique van etten
  Posted 12 april 2010 at 07:34 | Permalink

  Hallo Rob en Band Pur Sang,

  Er zijn geen andere woorden voor jullie waren weer geweldig bij het kroegenconcert in Roosendaal.

  Wacht vol spanning op jullie nieuwe cd.

  GR Monique

 14. gerda
  Posted 12 april 2010 at 06:40 | Permalink

  Hey Rob

  Even een berichtje van ons,wat hebben we genoten zondagavond van jou kroegenconcert.
  Je bent en blijft een TOPPER!
  Bedankt!!! en tot dinsdag in Rotterdam.
  Groetjes Henk en Gerda

  • Jasper
   Posted 12 april 2010 at 17:30 | Permalink

   Wow,
   Wat een ervaring de beste zanger van NL voor 200 man.
   Alle hits kwamen langs..en de sfeer was warm (letterlijk en figuurlijk)
   Stond ook nog eens naast superaardige limburgse mensen.
   Eigenlijk zijn Rob fans altijd aardige mensen..

 15. De Baene Hilde
  Posted 3 april 2010 at 20:39 | Permalink

  Wat leuk Rob om te horen dat kroegconcerten een nieuw idee zijn … Ook in Den Artiest in OOstende in de toekomst? Zou het machtig vinden mocht je volgende week in Brugge nog eens ‘Hartslag’ brengen …..En zoveel meer intense nummers….Tot dan! Lieve groetjes, Hilde.

 16. marian jansen
  Posted 2 april 2010 at 21:06 | Permalink

  Hey lieve Rob als mijn gezondheid het toelaat kom ik ook naar Roosendaal 11 april . Heb wel heel veel zin .hoor .Is wel 2 en half uur rijden , Maar ja voor jou lieve Rob graag gedaan .nemen we wel een hotel of zo liefs jou trouwe fan Marian

 17. Hilde Vandermeulen
  Posted 31 maart 2010 at 16:01 | Permalink

  Eindelijk , voor Rob De Nijs een verdiend eerbetoon.Wat ben ik fier om een fan te zijn!
  Hopelijk word er gefilmd in ” Het Verkadehuis ” voor de mensen die er niet bij kunnen zijn.
  We kunnen die wonderbare stem niet missen!!!!! vele Vlaamse groetjes vanuit Stekene

 18. Anton & Angelica
  Posted 29 maart 2010 at 19:46 | Permalink

  Ben zeer benieuwd; het “Kroegconcert” ……
  Het vult in ieder geval het gat tussen je optredens van Breda en Antwerpen op!
  Gefeliciteerd met de Award, hier zul je wél zeer verguld mee zijn!

  Groetjes,
  Anton & Angelica

 19. Ann De Keersmaeker
  Posted 27 maart 2010 at 14:43 | Permalink

  Tuurlijk komen de Belgen ook, zo dicht bij huis daar moeten we gewoon bij zijn :)

 20. DANY
  Posted 26 maart 2010 at 14:43 | Permalink

  Is er geen mogelijkheid om de 2 albums Rob en Trea uit 1965 en dit is Rob de Nijs uit 1964 op de een of andere manier te verkrijgen. Is er geen belangstelling om deze op CD eens terug uit te brengen ? MvG Dany-Lebbeke Belgie,

 21. monique van etten
  Posted 26 maart 2010 at 11:27 | Permalink

  JIEPIE ook ik zal er bij zijn en heb net als Maud en Claudia de Beer er wel een heen en weer ritje voor over.Zij komen voor jou speciaal uit Tilburg en ik zelf uit een dorpje daar vlakbij namelijk Loon op Zand.Zo zie je maar Rob dat jou fans nog steeds van overal komen om jou goede en fijne optredens bij te wonen.

  Tot in Roosendaal

  Monique

 22. Rob Scheepers
  Posted 26 maart 2010 at 08:36 | Permalink

  Wat een geweldig idee!!! Rowwen Heze, onze Limburgse trots, is daar ook mee gestart. Een 12 kroegentocht. 1 optreden in een kroeg in iedere provincie. Alleen erg jammer dat het optreden pas zo laat begint. We zijn 2 weken terug noch naar het geweldige live optreden van Herberg de Troost geweest. De hobbyband van Jack Poels en Tren van Enckevort van Rowwen Heze. In een echte Herberg. Ook daar waren slechts 250 mensen binnen en waren er ook nog allerlei gastoptredens. Bovendien kwamen er hapjes voorbij van allerlei streekproducten. Was ook lekker op de zondagmiddag. Jong en oud hadden een overgetelijke dag. Wat een geweldige en ongedwongen sfeer!!!! En wat een geluid!!!!Rob dergelijke optredens zijn een echte aanrader. Daar kun je veel meer van genieten dan van die grote optredens.
  Hopenlijk tot in Roosendaal!!!!!

 23. Claudia de beer
  Posted 25 maart 2010 at 20:55 | Permalink

  Inderdaad helemaal super wij hadden namelijk niets meer in het vooruitzicht, in de omgeving van tilburg. Maar dit maakt het helemaal goed wij komen wel eventjes op en neer. Lekker een hapje eten in Roosendaal nog tips? Leuk dat er ook al wat nieuwe klanken te horen zullen zijn van het nieuwe album. Hebben er echt al zin in! Heel veel groeten en tot dan!
  Maud en Claudia de Beer

 24. Ingrid van Iersel
  Posted 25 maart 2010 at 15:27 | Permalink

  Kijk dáár wordt een mens nu helemaal blij van!!! Natuurlijk zijn we er als echte tullepetaone bij en nog sfeervoller als in de Kring!! Tot dan, wat een super idee!

 25. franscien
  Posted 25 maart 2010 at 11:10 | Permalink

  ik ben er ook bij en gefeliciteerd met je award

  • John
   Posted 12 april 2010 at 22:34 | Permalink

   Dag allemaal,

   Door omstandigheden zijn wij niet in de gelegenheid om vrijdag a.s. naar het concert van Rob in Brugge te gaan. We hebben 2 zitplaatsen op de Parterre rij J stoel 9 en 11.
   Beide kaarten samen willen we toch graag aan een liefhebber aanbieden voor € 50.
   Het is wat kort dag, maar als er iemand interesse heeft, horen we het graag.

   Groeten

   Esther en John

 26. Ikke
  Posted 25 maart 2010 at 03:03 | Permalink

  Mooi ik ben erbij

Plaats een reactie

Je email zal nooit geplubiceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>