Rob de Nijs Shows jaren ’60 op DVD.

Midden jaren ’60 besloot de Vara een serie muzikale shows te maken rond de tienersterren die op dat moment een grote mate van populariteit genoten.Zoals Rob de Nijs en zijn begeleidingsband de Lords, Ria Valk, Trea Dobbs en Marijke Merckens. Het idee om gelijk een aantal populaire sterren in te zetten was helemaal nieuw en ook de opzet van de show was zeer vernieuwend; elke aflevering was een soort mini-musical waarbij evergreens uit het American Songbook repertoire door o.a  Harry Geelen en Dick Poons van toepasselijke Nederlandse teksten werden voorzien.
Tot slot van elke show volgde er dan een hitparade met op dat moment populaire nummers. De setting was steeds dezelfde: de redactie van een tijdschrift met Rob als eindredacteur. De oorspronkelijke naam van de show luidde: ‘TV-Magazine, een muzikaal tijdschrift op 625 lijnen’.
In de volksmond werd het echter al snel ‘de Rob de Nijs Show’.Drie van deze shows zijn voor het nageslacht bewaard gebleven en nu op een DVD uitgebracht. Leuk om Rob als jonge tienerster aan het werk te zien. Vanaf heden is deze DVD te bestellen in onze webshop (afd. DVD’s).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink . Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Een reactie

 1. ineke elburg.
  Posted 5 december 2010 at 19:07 | Permalink

  hallo Rob.
  op 4 december is de D.V.D. bij mij bezorgd . 64`65.
  ik vind hem geweldig,even weer het gevoel dat je 12 jaar bent.
  door deze uitzendingen ben ik besmet geraakt met jou virus,hiiiii. toendertijd.???
  wat ben ik blij met deze 3 afleveringen geweldig.als (oudere fan moet je deze D.V.D. in jou bezit hebben ),vind ik ‘.al die jonge koppie,s.
  in èèn woord supper. jammer dat er niet meer afleveringen zijn “”””.
  daar bleef je toen voor in huis en zat je met je ouders voor de buis .
  niet wetend dat ik 50 jaar later nog steeds ROB DE NIJS volgd.
  als fan ben ik trots op jou .hopelijk ga je in goede gezondheid nog heel lang door .
  groetjes van ineke.

Plaats een reactie

Je email zal nooit geplubiceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>