PUR SANG

Frank Jansen: Piano, toetsen

Frank Jansen

 

Nadat Frank de Roosendaalse muziekschool had doorlopen ging hij naar het Rotterdams Conservatorium. In 1983 sluit hij de klassieke opleiding (hoofdvak piano) af en volgde hij er nog twee jaar de afdeling ‘lichte muziek’.

In zijn jeugdjaren speelde hij voornamelijk in plaatselijke popbandjes. Tijdens zijn studietijd is hij via de coverband “Bluesette” in contact gekomen met Rob de Nijs. Deze band begeleidde toen (+/- 1983) de vele Nederlandse artiesten die Nederland toen rijk was.
Ook Kees den Hoed maakte toentertijd deel uit van deze band.
Naast het spelen in de band van Rob gaf Frank ook een aantal jaren les op o.a de muziekscholen van Utrecht en Roosendaal. Frank is bandleider van “Pur Sang” en neemt daarnaast ook het management van Rob voor zijn rekening. Tussendoor heeft hij ook nog tijd om stukken te schrijven voor Rob zijn Cd’s. Liedjes als : JarigElk servet in ieder HavenrestaurantAbeerOuverture ‘Liever Lijf’Kindje ,Klein Lied en Vergeven niet Vergeten zijn ondermeer van zijn hand.
In zijn eigen studio, maakt hij als de tijd het toelaat ook nog muziek voor anderen. (o.a een luister CD met liedjes van en over Pipo de Clown, musicals en andere theater produties,) De producties van de CD’s van Rob zijn vanaf midden jaren negentig mede door hem geproduceerd.

“Ik beschouw het als een groot voorrecht om samen te kunnen en mogen werken met één van Nederlands grootste artiesten van de afgelopen decennia. Niet alleen als muzikant maar ook als performer heeft hij met zijn compleet eigen stijl een plek veroverd in de Nederlandstalige popmuziek. Hij is dan ook voor velen een lichtend voorbeeld als artiest en steeds meer mensen (en muzikanten) weten dan ook zijn kwaliteiten op juiste waarde te schatten. Rob is voor mij de unieke samensmelting bijna 50 jaar muziekgeschiedenis met de ambitie van een jonge idol. Samen met mijn muzikale collega’s van Pur Sang, waarvan de meeste inmiddels een kleine 25 jaar met elkaar spelen, is het werken met Rob (bijna) elke dag een feest.”

Klik hier voor  interview in “Keyboard plus”van augustus 2006 met Frank over het werken met Rob als muzikant, manager en componist.

Kees den Hoed: Basgitaar en contrabas

Kees den Hoed

Reeds op jonge leeftijd werd Kees geïnfecteerd met het muzikale virus. Zijn vader was trombonist in een dansorkest en zijn oudere broer Eugène speelde gitaar in de toen bekende band Clover Leaf.
Omdat Kees steeds stiekum de gitaar van z’n broer uit de standaard haalde en z’n vader het geruzie met Eugène hierover beu raakte, besloot Pa een basgitaar voor Kees te kopen. Hij moest ook maar meteen meespelen in de bigband van z’n vader.
Op 16-jarige leeftijd maakte Kees met zijn band The Road een singeltje, dat meteen Alarmschijf bij Radio Veronica werd. Het werd dus een periode van veel optreden en ook nog naar school gaan…
Na The Road volgde de band Bonfire, een soort ‘fusion’-band, waarmee een LP opgenomen werd.
Na het uiteenvallen van deze band begon Kees aan een klassieke studie Contrabas op het Tilburgs conservatorium. Tijdens deze studie speelde Kees met o.a. Frank Jansen in de coverband Bluesette, waar hij in 1982 voor het eerst Rob de Nijs begeleidde.
Inmiddels speelde hij al meer dan 1500 optredens met Rob samen !

Naast basgitaar spelen in Pur Sang geeft Kees contrabas- en basgitaarles op de muziekschool in Bergen op Zoom. De favoriete hobby van Kees is het bouwen van en het vliegen met modelzweefvliegtuigen.

“Gezien mijn lange staat van dienst lijkt het me duidelijk dat ik het bij Rob erg naar mijn zin heb. Het streven naar een zo hoog mogelijk muzikaal niveau is na alle jaren nog onverminderd. Ook de veelzijdigheid van het repertoire en het muzikale vakmanschap van Rob en m’n bandgenoten maken het tot een voorrecht om in Pur Sang te spelen!”

Han Wouters: Drums

Han Wouters

Na 10 jaar klassiek pianoles aan muziekschool St Frans in Etten-Leur, met als “hobby” drummen, ging Han in 1985 naar het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak “slagwerk lichte muziek” en als bijvak piano.
Mei 1990 behaalde hij zijn diploma als uitvoerend musicus.

Van 1985 tot en met 1992 speelde hij in verschillende bands waaronder “Casino” (Top 40 band met eigen repertoire) en begeleidde vele artiesten in binnen- en buitenland, o.a. René Froger, Anita Meyer, Lee Towers, The Platters en Marco Borsato.
In maart 1991 viel hij in, bij de toenmalige Springband (nu: Pur Sang), en sindsdien is hij ook niet meer weg te denken uit de band.
Naast het spelen bij Pur Sang geeft hij sinds 1990 les op diverse muziekscholen waar hij ook regelmatig wordt gevraagd om slagwerkworkshop / clinics te geven. Momenteel doceert hij “slagwerk en percussie” op de muziekschool in Bergen op Zoom.
Tevens werkt hij als freelancer vaak mee aan concerten / projecten en aan radio – , TV – en CD-producties van verschillende bands of artiesten. (o.a. Robert Long, Paul de Leeuw, Guus Meeuwis, Helmut Lotti, Simone Kleinsma e.v.a.) En om niet altijd “in opdracht van” te functioneren is hij ook regelmatig bezig met eigen projecten.

“Het fijne aan muziek maken bij Rob en Pur Sang is dat ik er, na al die jaren, nog steeds mijn eigen muzikale creativiteit en gevoel in kwijt kan, waardoor het musiceren spannend blijft. Bij andere producties ben je vaak gebonden aan een drumpartij waar je bijna niet vanaf kunt wijken. In die zin hebben wij veel meer vrijheid en natuurlijk leent mijn instrument zich daar bij uitstek voor. Je merkt ook dat een liedje na verloop van tijd live toch anders gaat klinken dan op de plaat; het nummer groeit. Dat komt natuurlijk ook omdat we al jarenlang samenwerken en elkaar muzikaal prima begrijpen.. Niets staat ons dus in de weg om nog lange tijd mooie muziek te blijven maken, want daar gaat het toch om!”

Christan Grotenbreg: Toetsen, saxofoons, accordeon

Christan Grotenbreg

Christan studeerde aan het Stedelijk Conservatorium Arnhem 1980-1987 Schoolmuziek, piano klassiek, saxofoon lichte muziek en klarinet klassiek. Na zijn studietijd is hij werkzaam geweest als pianist op de STENA-Line, en als bandleider van diverse combo’s. Daarna heeft Christan een aantal jaar als producer vele CD’s in opdracht gemaakt voor de ‘Willibrord studio’s’ in Veenendaal. Hij werkte voor diverse omroepen zoals, NPS., EO, NCRV veelal als begeleider van artiesten en koren. Tevens ontving hij in 1986 de ‘Burgemeester de Bruinprijs’ voor zijn muzikale prestaties.

Inmiddels samen met zijn broer Hans, trotse eigenaar van de opnamestudio “Lokaal 47 muziekproducties” waar ze samen veel CD producties verzorgen. Tevens vaste begeleider geweest van het TV programma ‘Prinsen en Prinsessen’ voor de EO. In oktober 2001 trad Christan toe tot de ‘Pur Sang band’ om Rob te begeleiden op saxofoon, toetsen en accordeon. Christan werkte hiervoor al samen met artiesten als: Liesbeth List en Ramses Shaffy, Lee Towers,  Justine Pelmelay, Cor Bakker , Ben Cramer, Joke de Cruyff, Randy Crawford, Brian Duncan, Rene Froger en vele anderen. De laatste 6 jaar was hij vooral aktief als componist van pop- en musical repertoire. In 2004 bereikte het mede door hem geschreven liedje ‘On a wing and a prayer’ de finaleplaats van het Nationaal Songfestival, gezongen door Adriana Romijn. Een jaar later waren er zelfs 3 liedjes van hem die de laatste ronde bereikte.

“Ik vind het prettig en inspirerend werken met Rob, omdat hij geen compromissen sluit op artistiek niveau……doorgaan tot de juiste toon gevonden is. “

Jan Peter (Jay-P) Beijersbergen: gitaren

Jan Peter (Jay-P) Beijersbergen

Jay-P (31 mei 1969), ook wel bekend als Jan-Peter Beijersbergen, is een door kenners zeer gewaardeerde (studio)gitarist. Op 10-jarige leeftijd is hij begonnen met klassiek gitaarspelen. Al op zeer jeugdige leeftijd trad hij al op in diverse Rotterdamse en Haagse zalen en kroegen met zijn favoriete muziek op de electrische gitaar. Zijn belangrijkste invloeden zijn Jimi Hendrix, Michael Schenker, Eric Johnson,Steve Ray vaughan en Wes Montgomery, en verder luistert hij naar iedereen die muziek maakt. Na zijn jeugdjaren heeft hij met Eef Albers als gitaargoeroe de puntjes op zijn spel gezet door af te studeren aan het Utrechts Conservatorium.

Na zijn studie heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt en sinds kort is hij in het bezit van een eigen complete studio. Jay-P toert met diverse artiesten in het binnen- en buitenland, staat op zo’n 400 verschillende cd’s en doet mee aan vele en uiteenlopende (gelegenheids)projecten. Hij heeft meerdere demonstraties verzorgd voor diverse producten.

Dat hij zijn schat aan kennis en ervaring ook wil overbrengen op anderen, bewijst zijn eigen les boek-cd combinatie (Lick it & Pick it) voor de wat gevorderde en serieuze gitarist.

Toeren in binnen-en buitenland, studiowerk en spelen voor radio en televisie is inmiddels ‘dagelijkse’ kost voor hem geworden. Zo heeft hij gewerkt met: Chris Eaton (o.a. songwriter en producer), Darrel Mansfield, Ralph van Manen, Lori Spee, Harry Muskee, Mathilde Santing, en vele anderen.

De verschenen solo Cd’s van Jay-p zijn: “Still Fine”(rock album),”Lick it & Pick it”(les cd met boek) en “Listen to The dawn”(een instrumentale akoestische Cd).

Op 17 november 2016 speelde Jay P voor het eerst mee met Pur Sang tijdens een concert in Sneek.

“Ik leerde Rob kennen eind jaren 60 toen ik met After Tea in Bergen op Zoom optrad. Wie had toen ooit gedacht dat we elkaar later weer tegen het lijf zouden lopen en zo lang samen zouden gaan werken? Ik heb thuis nog een door Rob gesigneerde LP, “Springlevend”, waarop Rob schreef dat hij hoopte op een lange samenwerking. Dat is inmiddels een kwart eeuw geleden dus dat zit wel goed. Ik speel nog steeds met veel plezier met Rob en Pur Sang tijdens de concerten en tijdens optredens als Vrienden van Amstel in Ahoy!”

Ferry Lever: Gitaren en backing vocals

Ferry Lever

Ferry Lever is op 13 jarige leeftijd begonnen met gitaar spelen. Zijn eerste bandje, met vriendjes uit de straat, heette The Fire Stones. In 1965 is Ferry bij Just Colours gaan spelen. Vanaf 1967 speelde hij met ,strong> After Tea, een afsplitsing van de Tee-Set, waarmee hij een paar hits gehad heeft zoals ‘Not just a flower in your hair’ en ‘Snowflakes on Amsterdam’. Met After Tea verzorgde hij in 1969 het voorprogramma van Led Zeppelin in de Doelen in Rotterdam.

Ferry heeft meegewerkt aan de LP “Musicians Union Band” waarop leden meespeelden van The Motions, Sandy Coast, Group 1850, Tee Set, Golden Earring, Earth & Fire (Jerney Kaagman) Q65 en Supersister.

In 1970 werd Ferry gevraagd om bij de Tee-Set te komen spelen. Met de Tee-Set scoorde hij de wereldhit “Ma Belle Amie” en heeft hij getourd in Amerika nadat het nummer op de 3e plaats in de Amerikaanse top 100 kwam te staan. Na deze tour volgden TV-opnamen in o.a. Berlijn en Milaan en tournees door Turkije. Ook tourden ze samen met Mungo Jerry (“In the summertime”) door Frankrijk. Met de volgende single “She Likes Weeds” heeft de groep 7 weken op nummer 1 gestaan in de Nederlandse top 40.
In Amerika dacht men dat het nummer over drugs ging (in plaats van over onkruid!:) waardoor ze er daar niet zo van gecharmeerd waren. In Nederland volgde na She likes Weeds nog een tiental hits.

In 1973 begon Ferry aan zijn studie klassiek gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij in 1979 afstudeerde.

Gedurende de periode 1980-1986 speelde Ferry bij de Polle Eduard Band (“Ik wil jou”). In die tijd werkte hij ook regelmatig in de studio als sessiemuzikant met o.a. Jan Rietman, Peter Koelewijn en Hans van Eijck. Ook speelde hij mee op platen van meidengroepen als Babe en Luv en met artiesten als Bonny st. Clair en Sandra Reemer. Daarnaast speelde hij tunes in van tv-programma’s en reclames en gaf hij tot eind 2005 gitaarles aan de gemeentelijke muziekschool in Katwijk.

Naast het optreden met Rob de Nijs heeft Ferry van 1990 tot 1994 bij de band Kadanz (“In het donker”, “Intimiteit”) gespeeld. Deze band scoorde met “Hou me vast” een nummer 1 hit op Curacao.

Vanaf 2010 werkt Ferry samen met zanger Johnny Breuring in de formatie Wild Rose. In de studio kregen zij hulp van o.a. Han Wouters/Randy Lever op drums en Christan Grotenbreg op accordeon. De band speelt Pop/Rock & Ballads met invloeden uit de wereldmuziek. Kijk ook op hun website: www.wildrosemusic.nl.

In 1982 is Ferry gevraagd om in de band van Rob de Nijs te komen spelen:

“Ik leerde Rob kennen eind jaren 60 toen ik met After Tea in Bergen op Zoom optrad. Wie had toen ooit gedacht dat we elkaar later weer tegen het lijf zouden lopen en zo lang samen zouden gaan werken? Ik heb thuis nog een door Rob gesigneerde LP, “Springlevend”, waarop Rob schreef dat hij hoopte op een lange samenwerking. Dat is inmiddels een kwart eeuw geleden dus dat zit wel goed. Ik speel nog steeds met veel plezier met Rob en Pur Sang tijdens de concerten en tijdens optredens als Vrienden van Amstel in Ahoy!”